péntek, december 18, 2015

Jorge A. Livraga


„Legyünk vidámabbak! Talán idejétmúltnak tűnhet ez a buzdítás ebben a világban,
amely megannyi komoly bajtól szenved.
Azt mondják, hogy a gondok ellen semmit nem ér a vidámság.
Ebben nem vagyok biztos, abban viszont igen,
hogy szomorúsággal, szenvedő arccal, rosszkedvvel semmit sem oldunk meg.”

„Minden ember életében vannak olyan pillanatok, napok, sőt hetek és hónapok is,
amikor megtörtnek érzi magát, és saját korábbi önmagához képest levertnek, gyengének,
pesszimistának, kimerültnek tűnik mindenre, ami nem a hétköznapi gépies cselekvés.
Az első tanácsom az, hogy fogadd el ezt a helyzetet, vagyis a jól ismert »ciklusok törvényének« egyik természetes kifejeződését. Csitítsd el testedet és lelkedet, és kezdd figyelni, mikor érkezik a fellendítő energiaáram. Addig pedig ne ess kétségbe,
és még kevésbé oszd meg a többiekkel ezt a lelkiállapotodat.
Meg kell tanulnod egyedül járni, magad lenni, nem pedig környezeted tükörképe, olyan,
amilyennek környezeted szeretne látni.”

„A veszélyt nem az jelenti, hogy rossz hangulatban vagyunk, hanem hogy ebben a helyzetben minden gondolatunk és minden érzelmünk erőtlenné válik, és egyre mélyebbre süllyed. El kell kerülnünk a »körkörös gondolatokat«. Könnyen felismerhetjük őket, mert újra és újra elhangzanak, mint egy végtelenített kazetta, amelynek lejátszása után a siránkozó üzenet újra elindul.”

„Ha levertnek érzed magadat, segíts magadon egy jó könyvvel, egy kellemes sétával, vagy szenteld magad valamelyik kedvenc tevékenységednek. Minél egyszerűbb és könnyedebb, annál jobb.
Néha egy kis játék egy dióhéjjal, a patak csordogálásának, vagy a tűz sistergésének figyelése jobban tisztít, mint egy ősi ima.”

„Igyekezz mosolyogni akkor is, ha egyedül vagy, még a tükör előtt is. És ha fintorogni van kedved, hát tedd, csak élvezd, mint amikor gyerek voltál.”

„Ha nem érzed magad jól ott, ahol vagy, ne vonulj vissza gyáván, hanem lépj egyet, és jobban fogod érezni magad. Minden helyzetben a kezdeményezés a siker kulcsa ezen a világon, és akármelyik másikon is.”

„A gyengeség főleg azokat támadja meg, akiknek nincs mit csinálniuk, és energiájukat a fájdalmas és elégedett önszemlélésre pazarolják el.”

„Az energiát nem a hibák elleni harcra kell összpontosítani, hanem az erények
megerősítésére.”

Nincsenek megjegyzések: